Pigeonhouse

Pigeonhouse
september 18, 2009
  • Zeven musici. Een parallel universum waar muziek tot taal wordt en taal muziek schept. Chaos is er de hoogste orde…Pigeonhouse was een theatrale compositie door jonge componisten Wilbert Bulsink en Thomas Myrmel, een componistenduo dat eerder al hoge ogen gooide met de succesvolle voorstelling The Expected. In tegenstelling tot The Expected is Pigeonhouse geheel akoestisch. Ritme en melodie van gesproken taal zijn de bouwstoffen waaruit de muziek opgetrokken is. De muziek spréékt, in een taal van déze tijd. Niet alleen hoorbaar, maar ook verstaanbaar. De musici hebben slechts het geluid van hun stem en hun instrument nodig om ons een spiegel voor te houden waarvan het beeld onthutsend herkenbaar is.

    een “juweeltje” en een “strak georganiseerde aaneenschakeling van licht maatschappijkritische oneliners met instrumentale resonans.”
    NRC:

  • Seven musicians. A parallel universe where music becomes language, and language creates music. Pigeonhouse (a performance by Wilbert Bulsink and Thomas Myrmel) was a discarded image of our high-speed society.


Pigeonhouse website
GE#sharp artists events was taking care of publicity and press relations

GE#sharp artists events © 2013   |   Terms Of Use   |   Login