Holland Baroque Society meets Eric Vloeimans

by

Wat gebeurt er als je Holland Baroque Society en trompettist Eric Vloeimans naast elkaar op een podium zet? Je kijkt je ogen uit en geniet van elk moment. Elke noot, beweging, ademtocht of streek sleurt je mee, aan je oren. Van de 17e eeuw dwars door de 18e, zonder omhaal naar het hier en nu. Hokjes, conventies en visies verdwijnen als sneeuw voor de zon. Barokmuziek, jazz, improvisatie, pop, folk… het wordt allemaal even onvermijdelijk.

Het effect van deze synergie was eerder te ervaren op het Middelheim Jazz-festival voor een publiek van 4000 mensen, waar Holland Baroque Society en Vloeimans alle ruimte hadden jazz-muziek een eigen invalshoek te geven. Net als in Beirout en Amman.
Holland Baroque Society is helemaal weg van Vloeimans en van de Vloeimans-klank. Velourszacht, virtuoos, brutaal… We verwonderen ons over zijn vaardigheden en eigenaardigheden, met ingehouden adem. Zijn souplesse, gecombineerd met zijn gevoel voor traditie, maakt hem een geweldige partner. Hij geeft de ruimte en de aanleiding nieuwe terreinen te verkennen. Van binnenuit.
Omgekeerd heeft Eric Vloeimans ontdekt dat onze muziek goed te pruimen blijkt. Sterker, we betrapten Eric op de volgende uitspraak: ‘Ze hebben mij een bijzonder cadeau gegeven, ze hebben mij hun muziek binnengetrokken.’
Zet u schrap voor de muziek van Tallis, Hammerschmidt, Deprez, Schein, J.C. Bach, J.S. Bach. En onvermijdelijk de composities van Eric Vloeimans.

Check our Calendar

11 mei 2013

Leeuwarden, Natuurmuseum Fryslân
20.15 uur
www.appassionata-leeuwarden.nl

12 mei 2013

Haarlem, Philharmonie
16.00 uur
www.theater-haarlem.nl

Fotograaf:
Wouter Jansen Photography

5
Apr 2013
GE#sharp artists events © 2013   |   Terms Of Use   |   Login